Podrobnosti

V rámci projektu From the GroundUp bychom se společně s dalšími 13 zeměmi Evropské Unie chtěli zamyslet nad volební situací v našich zemích. Proč mají lidé o účast na volbách stále menší zájem, když je jasné, že hlavně tak mohou ovlivnit směr rozvoje své obce, kraje, státu i celé Evropské Unie? Jak povzbudit k zájmu o veřejné dění zejména mladé lidi, jak je přesvědčit, že právě na nich závisí nejen jejich budoucnost? Jak lidem dokázat nepravdivost některých informací, jak je přimět k tomu, aby se nad nimi zamýšleli, ověřovali si je, dávali je do souvislostí a pak teprve uvěřili? Jak je přesvědčit, že svoboda a demokracie znamená i zodpovědnost a snahu? Jak připomenout nedávnou nesvobodu, upozornit na křehkost současných jistot a přinutit lidi k větší péči o ně?
Na všechny tyto otázky bychom rádi našli alespoň částečné odpovědi výměnou informací, zkušeností i přenosem dobré praxe mezi evropskými zeměmi. Příležitost k tomu budeme mít při 3 online a 5 prezenčních konferencích v průběhu necelých dvou let trvání projektu.